OBEC STUPNÉ

späť                      obec Stupné                      DSIP

 

Ján Chalúpka:

Starý zaľúbenec

 

Sezónu 1986-87 privítali členovia divadla mladých nácvikom frašky Jána Chalúpku "Starý zaľúbenec", alebo štyri svadby na jednom pohrebe.

 

Premiéra sa uskutočnila 21. 02. 1987. Okrem toho boli v našej obci odohrané 3 predstavenia. Kostými na túto hru sme si zapožičali z divadelnej služby Martin.
Nielen kostými, ale hlavne herecké výkony upútali obecenstvo, ktoré odchádzalo z predstavenia nanajvýš spokojné.

 

Po premiérových predstaveniach sa prvým miestom nášho hosťovania stala susedná obec Jasenica, tu sme zaznamenali veľmi dobrý ohlas.

Ďalej sme vystúpili v Bodinej, Podmaníne (pred porotou), Šebešťanovej, Plevníku, Dohňanoch, Udiči, Domaniži, Ilave, Vrchteplej, Brvništi - kde sa na naše vystúpenie prišla pozrieť krajská porota. Spolu sme túto vydarenú hru reprízovali 15 krát, čo bol doposiaľ rekord nielen u nás, ale aj v okrese.

 

Porota, pred ktorou sme vystúpili v Podmaníne hodnotila na našu veľkú radosť predstavenie ako najlepšie a konečne sme sa tak dočkali víťazstva v okresnej súťaži.

Za herecké výkony boli odmenený P. Sečník, P. Smataník, O. Hromadíková a M. Potôčková.

Hoci sme sa na krajskú súťaž do Námestova nedostali, sezónu možno hodnotiť ako najúspešnejšia sezóna v histórii divadla v Stupnom.

 

 

          Fotogaléria: (pre zväčšenie fotky kliknúť na rozlíšenie 1:1)