OBEC STUPNÉ

späť                      obec Stupné                      DSIP

 

Guilherme Figuiredo:

 Líška a hrozno

 

V tejto sezóne sa konečne splnil sen nášho režiséra Ivana Piška. Dramatizácia G. Figuirea ho zaujala ešte počas jeho pôsobenia v Dubnici.

 

Príbeh zo starovekého Grécka rozpráva osudy otroka Ezopa a jeho pánov. Ezopove myšlienky a vtip, múdrosť sú príkladom pre všetkých ľudí a dokazujú, že v neľahkom postavení otroka si má človek zachovať chladnú hlavu a čistú myseľ. Potom sa i ťažký údel života stáva znesiteľnejším.

 

Nebolo to vôbec jednoduché prejsť do celosvetovej klasiky zo slovenskej. Skúsenosti režiséra a slušné herecké zázemie našich ochotníkov však v konečnom efekte vytvorili predstavenie, ktoré upútalo divákov v každom smere.

 

Pri dobrých hereckých výkonoch D. Balejovej, P. Sečníka, A. Krajčoviecha zaujal predovšetkým P. Smataník v úlohe Ezopa. Svoje urobila aj sprievodná hudba, ktorú citlivo vybral I. Piško, tiež i kostými, s ktorými mala najviac práce D. Balejová. S doplnením scény a nábytkom z tej doby nám svojou zručnosťou pomohol K. Smataník.

 

Suma-sumárum vzniklo pozoruhodné predstavenie, ktoré zaujalo divákov nielen v Stupnom, ale i v Pov. Bystrici, Domaniži, Prečíne, Predmieri, Dolnej Maríkovej, Dubnici a Lednických Rovniach.

 

V dňoch 24 - 25 apríla sa náš súbor zúčastnil Krajskej súťaže kategórie B - do ktorej bol súbor preradený na základe dosiahnutých výsledkov v minulom období. Z divadelnej Prievidze sme si nakoniec odniesli 2. miesto a cenu za herecký výkon - P. Sečník.

 

 

Fotogaléria: (pre zväčšenie fotky kliknúť na rozlíšenie 1:1)