OBEC STUPNÉ

späť                      obec Stupné                      DSIP

 

Božena Čahojová-Bernátová:

 Stratená hora

 

Do 24. divadelnej sezóny od obnovenia činnosti, vstupujú členovia nášho súboru s odhodlaním popasovať sa s dosiaľ nezrealizovateľným textom B. Čahojovej-Bernátovej - "Stratená hora".

 

 Bola to tak trocha lotéria ako toto dielo prijmú naši diváci a odborná verejnosť. Premiéra 23. a 24. februára 2002 dopadla úspešne, aj keď sa niektorí diváci vyjadrili, že toto predstavenie bolo skôr pre náročnejšie publikum.

 

Nasledovali predstavenia v Papradne, Považskej Bystrici a v Púchove na okresnej prehliadke. Tam získal cenu za herecký výkon Ľ. Capko a režisér Ivan Piško za réžiu. Celý súbor si zabezpečil postup na krajskú prehliadku do Bojníc. Potom nasledovali predstavenia v Pružine, Hornej Maríkovej.

 

Festival Aničky Jurkovičovej v Novom Meste nad Váhom v dňoch 7. - 9. apríla priniesol súboru úspech v cene za najlepšiu scénografiu, réžiu a Ľuboš Capko za mužský herecký výkon.

 

10. mája 2002 súbor s týmto predstavením vystúpil v DK v Dubnici nad Váhom.

 

Táto v skutku nabitá divadelná sezóna vyvrcholila spoločným projektom s Považským cukrovarom Trenčianska Teplá na podporu detí v detských domovoch v Domaniži, v Hornom Kelčove, Trnave, Bernolákove, Kolárove, Zlatovciach a Trenčianskej Teplej a 2 x v Stupnom na deň matiek a MDD.

 

 

 

Fotogaléria: (pre zväčšenie fotky kliknúť na rozlíšenie 1:1)