OBEC STUPNÉ

späť                      obec Stupné                      DSIP

 

Vladimír Hurbanov Vladimirov:

Záveje

 

Na úvod rozprávania o tejto divadelnej sezóne musím spomenúť nášho režiséra Ivana Pišku a jeho úspešný súboj s vážnym onemocnením. Následná operácia v júli 2004 v Martinskej nemocnici dopadla chvalabohu dobre a bol to vlastne jeho i náš  prvý veľký úspech v tomto období.

 

No a potom sme sa začali brodiť "Závejmi" V.H. Vladimirova, lebo práve tento titul sme si do sezóny vybrali. Brodili sme sa nimi 32 skúšok a medzitým sa niektorí naši členovia zapojili aj do programu Detského karnevalu ako baviči stupňanských deťúreniec.

 

Záveje sme úspešne zvládli napokon na našej premiére 5. a 6. februára 2005. Na premiére sa okrem iných hostí zúčastnila aj redaktorka PB Noviniek, ktoré priniesli reportáž z tejto našej "akcie".  

 

Prvé naše zájazdové predstavenie viedlo do Horného Moštenca, potom nasledovali Sverepec, Beluša, Nimnica, Pov. Bystrica, Plevník, Pružina.

 

31. 3. - 3. 4. 2005 sme sa zúčastnili festivalu DIDA v Pivnici v republike Srbsko a Čierna hora. Úspešne sme tu reprezentovali slovenské ochotnícke divadlo a získali sme jednu z hlavných cien - Cena Janka Čemana.

 

V dňoch 11. - 13. apríla sme účinkovali na festivale A. Jurkovičovej v Novom Meste nad Váhom. A celkom úspešne. Režisér Ivan Piško získal cenu za réžiu a Pavol Sečník za najlepší mužský herecký výkon.

 

28. - 30. aprípla Palárikova Raková - Dostalo sa nám cti otvoriť tento významný festival na javisku KD Jána Palárika v jeho rodnej obci. Myslím, že sme svojim účinkovaním zaujali nielen divákov, ale i porotu, o čom svedčí 2. miesto a strieborná medaila Jána Palárika. Okrem toho získal Ivan Piško cenu za herecký výkon a tiež striebornú medailu Jána Palárika ako aj Daniela Balejová striebornú medailu za rozvoj ochotníckeho divadla na Slovensku.

 

Po návrate z Rakovej sme u nás privítali zahraničných hostí zo Sbrska a Čiernej hory - Členov kultúrnoumeleckého spolku "Zvolen z Kulpina" sa naším divákom predstavili s veselohrou Pani Rafiková a tí druhí. Ukázali sme im našu obec, pohostili guľášom a mali sa možnosť zabaviť pri dychovej hudbe Považanka.

 

Na jeseň v septembri nás čakajú oslavy 70-tky nášho ochotníckeho divadla.

 

Myslím si, že po tejto veľmi úspešnej sezóne máme naozaj dôvod oslavovať.

 

 

Fotogaléria: (pre zväčšenie fotky kliknúť na rozlíšenie 1:1)